Webbkurser om anknytning och högkänslighet- gratis!

Webbkurser om anknytning

Gratiskurs

Här kan du anmäla dig till min gratiskurs om anknytning (över 11 000 personer har gått kursen sedan hösten 2017):  https://elinlundberg.simplero.com/page/97940

Webbkurs

Här kan du köpa den längre kursen om anknytning via  länken. Kursen innehåller sju moduler, över 50 lektioner och 1 - 5 korta filmer i varje lektion. Du får övningar att göra för att kunskapen ska bli din egen. Du har tillgång till kursen i ett helt år. 

Det här får du:

 • Sju moduler

 • 45 lektioner

 • 10 bonuslektioner

 • Filmer i varje lektion

 • PDF-er med uppgifter att göra på egen hand

 • PDF-er med informationstexter i många lektioner, dock inte alla

 • Möjlighet att testa ditt eget anknytningsmönster vid kursstart och kursavslut
 • Tillgång till kursen i ett helt år

 • Möjlighet att därefter fortsätta att prenumerera på kursen för 100 kronor per månad inklusive moms

 • Livslångt medlemskap i sluten Facebookgrupp

 • Livesändningar i Facebookgruppen med frågestund med Elin en gång per termin

 • Personlig återkoppling på frågor vid behov

 • Återkommande rabatter på Elins böcker

 • Möjlighet till privat konsultation med Elin vid behov (mot extra kostnad).

Fem unika fördelar med min webbkurs om anknytning:

1.   Du får mig som lärare och kursledare – jag är mycket uppskattad som föreläsare och kunskapsförmedlare – det lägsta snittbetyg jag fått någon gång på mina föreläsningar är 4,3 av 5 och det högsta jag fått är 5 av 5, vid flera tillfällen.

2.    Innehållet förmedlas både genom text, uppgifter, filmer på webben och videos på 2 - 10 minuter där jag förklarar på ett enkelt, roligt och engagerande sätt. Det finns något som passar alla inlärningsstilar! Du kan se filmerna när du vill och hur ofta du vill, bara du har tillgång till Wifi.

3.     Viktig kunskap förmedlas även till den som inte har tid, lust eller möjlighet att läsa fackböcker i ämnet.

4.   Jag har plockat ut det viktigaste i anknytningsteorin åt dig – det omfattande jobbet att bedöma ett innehålls trovärdighet och relevans, faktagranska innehåll och sålla bort onödiga detaljer är gjort av mig

5.  Jag har lång erfarenhet av socialt arbete och psykoterapeutisk verksamhet (sedan 1998), och min akademiska examen som omfattar motsvarande åtta år på universitetsnivå. Webbkursen baseras på vetenskapliga fakta och inte personligt tyckande eller flum.

6. Under hela webbkursen kommer du att kunna ställa dina frågor till mig och de andra deltagarna i kursen i en sluten Facebookgrupp. Jag svarar på frågor så fort jag kan, och förhoppningsvis kommer deltagarna även att kunna hjälpa och stötta varandra.

Efter att ha genomgått kursen ska du ha fördjupade kunskaper, insikter och fått upplevelser om:

·    Den tredelade hjärnan – hur påverkas du av din egen unika hjärnas funktionsnivå?

·   Trygg anknytning – vilka beteenden leder dig till nära och trygga relationer med andra?

·    Undvikande otrygg anknytning – våga öppna dig för känslor och obehag utan rädsla för att kvävas!

·    Ängslig otrygg anknytning – kunna lugna dig mitt i känslostormarna och kunna rekrytera ditt tänkande i jobbiga situationer.

·    Rädd otrygg anknytning – kunna känna igen när hjärnan blir kidnappad av känslor och du eller en annan person förvandlas till ”crazy person”.

· Mentalisering – öka din förmåga att kunna tänka och känna samtidigt om dig själv och andra. Då blir du inte fången i dina känslor eller styrd av dina automatiska tankar, och det underlättar samvaro och relationer med andra om du förmår avläsa deras intentioner och avsikter på ett mer korrekt sätt.

·  Grunderna i anknytningsteorin – en spännande resa i anknytningsteorins historia, uppkomst och sammanhang som gör att du kan lita på att det du lär dig i kursen är beprövat och har hjälpt andra. Kunskapen motiverar dig att göra nödvändiga förändringar i ditt beteende.

Kursen innehåller följande sju moduler:

·       Den tredelade hjärnan

·       Trygg anknytning

·       Undvikande otrygg anknytning

·       Ängslig otrygg anknytning

·       Rädd otrygg anknytning

·       Mentalisering = tankeläsning

·       Grunderna i anknytningsteorin.

I varje modul får du lektioner om de olika anknytningsbeteendenas funktion, avtryck i hjärnan, beteenderepertoar, svårigheter, tillgångar, mönster i kärleksrelationer, i föräldraskap och familjeliv och i din förmåga att hantera tankar och känslor.

"Jag är nära att avsluta kursen hos dig i anknytningsteori, vilken har varit super!!  Jag rekommenderar dig vitt och brett till både nära, kära och andra kollegor. Gå fortfarande tillbaka ibland och läser/kollar på videos mm. när det dyker upp nya synvinklar och frågor genom jobbet eller hemma. Så jag är väldigt glad att jag har tillgång till portalen i ett helt år. " /Emma Fahlström

"Jag har gått igenom alla moduler som du har skickat men kommer att gå igenom dem igen och arbeta mer med uppgifterna. Jag tycker om din pedagogik med bamse, filmer och  med serien outlander som du har föreslagit. Jag tycker om ditt sätt att förmedla vad det innebär med anknytningen i verkligheten och du beskriver hur det fungerar i verkligheten och med din erfarenhet som psykoterapeut. Jag skulle vilja gå fler kurser hos dig då jag tycker om ditt sätt som du förmedlar med en så fin förståelse om anknytningsteorin som jag inte kan läsa mig till. Jag har tyvärr inget att skriva om vad jag tycker du skulle göra bättre då jag här helnöjd med hela webbkursen och med ditt fina, empatiska sätt som du förmedlar. Jag vill tacka dig för din tydlighet och ditt fina sätt som du förmedlar i kursen och om hoppet att det går att förändra sina anknytningsmönster så att de kan bli tryggare." /Maria Lundin

Kostnad: 3 000 kronor inklusive moms. Ångerrätt 14 dagar. Länk: https://elinlundberg.simplero.com/purchase/156612-Webbkurs-om-anknytning/price/503047-webbkurs-om


Webbkurser om högkänslighet

Gratiskurs

Här kan du anmäla dig till min gratiskurs om högkänslighet (över 7 500 personer har gått kursen sedan våren 2020)https://elinlundberg.simplero.com/page/140996-anmalan-till-gratiskurs-om-hogkanslighet

Webbkurs

Oavsett var du bor i landet eller i världen, eller vilken tid på dygnet det är, kan du ta del av den senaste kunskapen på ett sätt som passar dig och din inlärningsstil. Det finns en mängd kurser på engelska om högkänslighet och några på svenska, men jag är den första legitimerade psykoterapeuten i Sverige som gör en webbkurs om högkänslighet tillgänglig för både mina egna klienter och för alla som är nyfikna och vill lära sig mer.

Kursen innehåller följande fyra moduler:

Modul 1 – den högkänsliga människan

Modul 2 – Dr Elaine Arons modell DOES

Modul 3 – den högkänsliga hjärnan

Modul 4 – överlevnadsstrategier för högkänsliga.

Modulerna innehåller följande:

Du har tillgång till kursportalen i sex månader efter kursstart, det enda som krävs är Wifi. Du kan alltså gå kursen helt i din egen takt. Syftet med kursen är att få allmän kunskap om begreppet högkänslighet och gärna kunna koppla det till eget mående och personlig utveckling. 

Undrar du hur en webbkurs om högkänslighet skulle kunna hjälpa dig? Svara på de här frågorna som kan ge dig vägledning:

Här kan du köpa inspelade föreläsningar jag har hållit:

ddd