Elin Lundberg. Leg psykoteraput, socionom och familjeterapeut.

NYHET: Hösten 2022 startar nästa omgång inom hundassisterad psykoterapi (AAP/AAC/AAT) - mer info här: https://elinlundberg.simplero.com/page/205967-intressanmalan-utan-naagot-bindande-krav

Första bokningen?

Välkommen att boka tid för ett första samtal

Familje/parterapi

Psykoterapi enskild person

Onlinekonsultation enstaka

Hundmötesträning

Hundträning privatlektion

Skattningsformulär

Familjeterapi 90 minuter

Befintlig klient

Har du tillgång till CTNotes kan du hantera dina bokningar där.

Hantera dina bokningar i CTNotes

CTNotes

Vi använder Journalsystemet CTNotes för hantering av dina uppgifter, läs mer på ctnotes.com

  • Älskar du hundar och deras förmåga att skapa läkande relationer, stötta inlärning, utveckling och förändring?

  • Är du leg psykolog, leg psykoterapeut, socionom eller har ett liknande samtalande och/eller behandlande yrke och vill integrera en hund i ditt arbete?

  • Vill du använda den djupa kontakten du har med din hund för att hjälpa dina klienter att utvecklas och må bättre?

Då är min utbildning något för dig. I hela världen samarbetar psykoterapeuter och socialarbetare med djur i terapirummet, i vad som kallas för djurunderstödd psykoterapi (AAP eller AAC). I Sverige finns flera godkända utbildningar för den som vill ha en besökshund (AAI), skolhund (AAE) eller terapihund (AAT), men jag är den enda som erbjuder en utbildning som integrerar grundkompetenserna från Djurunderstödd terapi (AAT), med de specifika kunskaper och färdigheter som krävs för att till fullo få nytta och glädje av hundens som medium, intervention eller "kollega" i den terapi som psykoterapeuten ska genomföra, oavsett terapeutens metoder eller psykoterapeutiska skolbildning. Mer info här: https://elinlundberg.simplero.com/page/205967-intressanmalan-utan-naagot-bindande-krav

Mina terapihundar Izzy och Molly

Izzy heter Wildzeal This is Destiny och är en flatcoated retriever som är född i mars 2018. Hon blev certifierad terapi- och skolhund på Hundens hus i januari 2021. Izzy är lugn, vänlig, pussig och van vid att träffa människor på min psykoterapimottagning. Izzy tycker om att gosa och träna med mina klienter, men kan också ligga ned och vila/sova under sessionerna.

När Izzy är med och stöttar under en session kan hon hjälpa till med att lugna ned nervsystemet på dig vilket ökar chansen att du ska få en trygg anknytning med mig som psykoterapeut. Om du är bekväm kan hon ligga bredvid dig i soffan och du kan gosa med henne. Hon kan också trösta dig genom att trycka huvudet mot dig om du är ledsen. Du kan också göra lite trix med Izzy för att stärka er relation om du vill.

Hon sover oftast under mina vanliga sessioner med patienter. Hon kan också på eget initiativ trösta den som är ledsen genom att stillsamt lägga sitt huvud i personens knä, något som brukar upplevas väldigt starkt och positivt.

Nu finns också Molly (Congratz special spring breeze) med på mottagningen, som också utbildas till terapihund. Molly är född i mars 2020. Molly är en försiktigare individ -  rar, vänlig, gosig och har lätt för att vila och ta det lugnt. Hon tycker mycket om att göra olika övningar och lära sig nya saker med hjälp av mina patienter. 

"Du verkar ju vara en bra terapeut och så men jag måste ändå säga att bäst av allt var ju hunden!" (Patient om Izzy efter ett nybesök på min psykoterapimottagning)

Izzy och Molly har en egen Facebooksida där jag beskriver deras liv och utbildning: Terapihunden Izzy flatcoated retriever | Facebook Jag har också en grupp på Facebook för yrkesverksamma terapeuter med intresse för hund i verksamheten som heter "Hundar i terapirummet" Hundar i terapirummet | Facebook

Vill du gå i psykoterapi hos mig och hundarna kan du skicka en förfrågan till elin@elinlundberg.nu eller anmäla dig i formuläret. 

Regler kring hundarna

·       Hundarna har rättigheter, precis som du och jag. Därför är det frivilligt för dem att delta i terapin, och de kan avstå om de vill

·       De har en egen hundbädd i terapirummet där de får ligga ifred och vila och där de inte får störas

·       Hundarna ska behandlas vänligt, utan hårda ord, skrik eller att de blir slitna eller dragna i eller behandlade på ett för dem obekvämt sätt

·       Om någon av hundarna skulle bli obekväm kommer jag att hjälpa den till sin bädd eller ta bort den ur terapirummet

·       Det är inte tillåtet att bära eller lyfta upp hundarna (de väger 25 kilo så det skulle nog dessutom bli tungt

Hundträning och hundmötesträning

Jag är utbildad till terapihundsekipage med Izzy på Hundens Hus i Stockholm 2019 - 2021, hund- och kattetologi 7,5 poäng på SLU 2020, genomgått SKK:s uppfödarutbildning online 2021. Godkänd som terapi- och skolhundsekipage av Sveriges Hundföretagare med flatcoated retrievern Izzy. Utbildad hundbeteendevetare hos Cilla Danielsson på Hundens Hus i Stockholm, 18 heldagar IRL 2021-2022 plus teori online cirka 6 heldagar. Kurs i hundfilosofi med etologen Kerstin Malm som lärare, 23 föreläsningstimmar plus självstudier och diskussionsgrupper, hösten 2021, plus fortsättningskurs våren 2022. Har gått cirka 14 kurser i vardagslydnad, agility och jaktapportering 2018 – 2022, fyra heldagar jaktapportering 2019 – 2020 plus tre 2022, samt diverse föreläsningar online och IRL Hundinstruktörsutbildning i vardagslydnad hos Royal Dog Education. 

Min styrka som instruktör är min kunskap om människor och hund och relationen dem emellan. Jag har djup kunskap om känslor, hjärna och nervsystem hos både hund och människa, och jag har som ambition att både hund och människa ska känna sig trygga hos mig. Jag försöker anpassa inlärningsmetod efter ekipagets behov. Jag lägger stor vikt vid att vi behöver förstå VARFÖR vi ska göra något, för att bli motiverade den vägen. Har du haft jobbiga upplevelser av tuffa hundtränare är jag ett förhoppningsvis snällare alternativ. En deltagare sa: "kurs hos Elin är som att mysa i kuddrummet!"

Vill du socialisera din valp med en stor, svart och snäll tik som är mycket bra på hundspråk, kan ni få träffa Molly. Hon kan också hjälpa till att rehabilitera rädda eller blyga hundar. 

Du hittar mina öppna träningar och kurser på Facebooksidan Terapihunden Izzy flatcoated retriever. 

Framtida hunduppfödning

Jag hoppas kunna få en kull valpar av Molly vintern 2023. Mer info om mitt avelsarbete här: https://elinlundberg.simplero.com/page/249824-informationssida-om-elin-lundbergs-hunduppfodning

Samarbeten

Jag samarbetar med Allergenius kring hudvård kring hund:  Bota din allergi mot katt & hund | Allergenius ®

Jag samarbetar med Essential Foods kring foder: ESSENTIALFOODS PARTNER SE

Du får 150 SEK att handla för i deras webbutik om du använder min rekommendationslänk och skapar ett konto hos dem via länken:

https://partner.essentialfoods.se/r/8zhRy9N9/