Terapihunden Izzy flatcoated retriever 

Izzy heter Wildzeal This is Destiny och är en flatcoated retriever som är född i mars 2018. Jag går en terapihundsutbildning med henne på Hundens hus (läs mer här:  https://stockholm.hundenshus.se/om-vara-yrkesutbildningar/ ) och förhoppningsvis är hon certifierad och klar i november 2020. Hon är lugn, vänlig, pussig och van vid att träffa människor på min psykoterapimottagning. Izzy tycker om att gosa men lyssnar när jag säger åt henne att ligga still vid mina fötter.

När Izzy är med och arbetar under en session stöttar och lugnar hon dig från start, vilket lugnar ned nervsystemet på dig och ökar chansen att du ska få en trygg anknytning med mig som psykoterapeut. Om du är bekväm kan hon ligga bredvid dig i soffan och du kan gosa med henne. Hon kan också trösta dig genom att trycka huvudet mot dig om du är ledsen. Du kan också göra lite trix med Izzy för att stärka er relation om du vill.

Hon sover oftast under mina vanliga sessioner med patienter. Hon kan också på eget initiativ trösta den som är ledsen genom att stillsamt lägga sitt huvud i personens knä, något som brukar upplevas väldigt starkt och positivt.

Nu finns också Molly (Congrats special spring breeze) med på mottagningen, som också ska utbildas till terapihund och i framtiden arbeta med mig och mina patienter. Molly är född i mars 2020.

Izzy och Molly har en egen Facebooksida där jag beskriver deras liv och utbildning, som heter Terapihunden Izzy flatcoated retriever. Jag har också en grupp på Facebook för yrkesverksamma terapeuter med intresse för hund i verksamheten som heter "Hund i terapirummet".

Fotograf bild med mig och Izzy: Katarina Persson. Övriga bilder: Elin Lundberg


ddd