NYHET: Hösten 2022 startar nästa omgång inom hundassisterad psykoterapi (AAP/AAC/AAT) - mer info här: https://elinlundberg.simplero.com/page/205967-intressanmalan-utan-naagot-bindande-krav

Utbildning i hundassisterad psykoterapi (AAP)

  • Älskar du hundar och deras förmåga att skapa läkande relationer, stötta inlärning, utveckling och förändring?
  • Är du leg psykolog, leg psykoterapeut, socionom eller har ett liknande samtalande och/eller behandlande yrke och vill integrera en hund i ditt arbete?
  • Vill du använda den djupa kontakten du har med din hund för att hjälpa dina klienter att utvecklas och må bättre?

Då är min utbildning något för dig. I hela världen samarbetar psykoterapeuter och socialarbetare med djur i terapirummet, i vad som kallas för djurunderstödd psykoterapi (AAP eller AAC). I Sverige finns flera godkända utbildningar för den som vill ha en besökshund (AAI), skolhund (AAE) eller terapihund (AAT), men jag är den enda som erbjuder en utbildning som integrerar grundkompetenserna från Djurunderstödd terapi (AAT), med de specifika kunskaper och färdigheter som krävs för att till fullo få nytta och glädje av hundens som medium, intervention eller "kollega" i den terapi som psykoterapeuten ska genomföra, oavsett terapeutens metoder eller psykoterapeutiska skolbildning. Mer info här: https://elinlundberg.simplero.com/page/205967-intressanmalan-utan-naagot-bindande-krav


Mina terapihundar Izzy och Molly

Izzy heter Wildzeal This is Destiny och är en flatcoated retriever som är född i mars 2018. Hon blev certifierad terapi- och skolhund på Hundens hus i januari 2021. Izzy är lugn, vänlig, pussig och van vid att träffa människor på min psykoterapimottagning. Izzy tycker om att gosa och träna med mina klienter, men kan också ligga ned och vila/sova under sessionerna.

När Izzy är med och stöttar under en session kan hon hjälpa till med att lugna ned nervsystemet på dig vilket ökar chansen att du ska få en trygg anknytning med mig som psykoterapeut. Om du är bekväm kan hon ligga bredvid dig i soffan och du kan gosa med henne. Hon kan också trösta dig genom att trycka huvudet mot dig om du är ledsen. Du kan också göra lite trix med Izzy för att stärka er relation om du vill.

Hon sover oftast under mina vanliga sessioner med patienter. Hon kan också på eget initiativ trösta den som är ledsen genom att stillsamt lägga sitt huvud i personens knä, något som brukar upplevas väldigt starkt och positivt.

Nu finns också Molly (Congratz special spring breeze) med på mottagningen, som också utbildas till terapihund. Molly är född i mars 2020. Molly är en försiktigare individ -  rar, vänlig, gosig och har lätt för att vila och ta det lugnt. Hon tycker mycket om att göra olika övningar och lära sig nya saker med hjälp av mina patienter. 

"Du verkar ju vara en bra terapeut och så men jag måste ändå säga att bäst av allt var ju hunden!" (Patient om Izzy efter ett nybesök på min psykoterapimottagning)

Izzy och Molly har en egen Facebooksida där jag beskriver deras liv och utbildning:  Terapihunden Izzy flatcoated retriever | Facebook  Jag har också en grupp på Facebook för yrkesverksamma terapeuter med intresse för hund i verksamheten som heter "Hundar i terapirummet"  Hundar i terapirummet | Facebook

Vill du gå i psykoterapi hos mig och hundarna kan du skicka en förfrågan till elin@elinlundberg.nu


Hundträning - privatlektioner och kurser

Jag är mycket intresserad av att träna vardagslydnad och få en trygg och kärleksfull relation med hunden och beteenden som fungerar i vardagen i dagens samhälle. Jag tränar med positiva metoder, med beröm och godis när hunden gör rätt, istället för straff och hårda ord när hunden gör fel. Jag ser relationen med hunden som det viktigaste, att hunden mår bra och är en familjemedlem med egna rättigheter och behov. 

Jag har läst etologi på SLU om hundars och katters beteenden, 7,5 högskolepoäng med högsta betyg, två hundfilosofikurser cirka 70 timmar på Teams med etolog Kerstin Malm som lärare, hundbeteendevetarutbildning på Hundens Hus med Cilla Danielsson som lärare (pågående). Just nu utbildar jag mig till hundinstruktör i vardagslydnad hos Royal Dog Education - gör slutprov i juni. Jag tränar mina hundar i vardagslydnad och i apportering, med klickertänk.

Min främsta förmåga som hundtränare är att jag kan läsa människor OCH hundar, och är snäll och empatisk (förhoppningsvis) i mitt bemötande av båda. Har du haft dåliga erfarenheter inom hundbranschen erbjuder jag en annan sorts bemötande, med vänlighet och lyhördhet mot både människa och hund. Alla inblandade behöver uppfatta situationen och tränaren som trygg och snäll för att kunna lära sig. Jag har få deltagare på varje kurs vilket ger bättre kvalité och min förhoppning är att du som hundägare ska få ut mer av kursen. Mitt mål är att alla - både hundar och människor -  ska bli sedda på kursen och få individuella tips och råd. Hunden är en del av familjen och alla familjemedlemmar får följa med på kursen.

Om du vill boka tid för privatträning kan du  du skicka en förfrågan till elin@elinlundberg.nu En privatlektion kostar 600 kronor per timme plus moms 25 %.

Hundmötesträning och kurser

Jag utbildar mig till hundbeteendevetare hos Cilla Danielsson på Hundens Hus i Stockholm. Om du vill ha hjälp med att socialisera din valp eller unghund med en snäll, signalsäker, stor och svart tik, nämligen Molly, så är du välkommen till oss. Du kan även komma med en hund som är rädd och behöver lugna och trygga möten för att komma över rädslan. Ett hundmöte  kostar 600 kronor per timme plus moms 25 %. Vi går först igenom vem din hund är och vad den behöver, och gör en gemensam plan innan jag hämtar Molly. Sedan guidar jag er igenom hela mötet sekund för sekund.  Vi ses på min psykoterapimottagning i Bergsbrunna i Uppsala. Skicka en förfrågan till elin@elinlundberg.nu

"Jättefint möte (på filmen) och ni är Såå duktiga båda två. Du är lugn och förklarar tydligt hela tiden för hundägaren vad som händer. Jag tycker absolut att du ska utbilda Molly till Diplomathund (får en tår i ögat och en saknad när jag ser hur duktig hon är din fina flattetjej)" (Cilla Danielsson, ägare Hundens Hus https://stockholm.hundenshus.se/produkt/certifierad-diplomathund/)


Hundföreläsningar online

Under uppbyggnad - håll utkik för här kommer jag att lägga upp inspelade föreläsningar som du kan köpa och se hemma i lugn och ro!

  • Här kan du köpa en inspelad föreläsning och PDF om alla däggdjurs gemensamma tonårsutveckling, inklusive människan, att ladda ned. Passar den allmänt intresserade, personal inom vård, skola och omsorg, eller den som är intresserad av djur och/eller utvecklingspsykologi. Filmen är cirka 2 timmar och 40 minuter lång. Tillgång till filmen året ut.  Kostnad 250 kronor inklusive moms. https://elinlundberg.simplero.com/purchase/147634-Djurs-gemensamma-tonrsutveckling/price/466024-djur...
  • Här kan du köpa en inspelad föreläsning och PDF om inlärningsteori, med fokus på hunden, att ladda ned. Passar den som är intresserad av djur och/eller inlärningsteori, och vill förstå bakgrunden till varför vi gör som vi gör, eller inte gör, inom hundträning. För hundnörden, eller den som vill bli hundfrälst!. Filmen är cirka 90 minuter lång och en del av de hundkurser jag håller i Uppsala. Tillgång till filmen en månad efter köp. Kostnad 250 kronor inklusive moms. https://elinlundberg.simplero.com/purchase/154577-Inlarningsteori-och-hunden/price/493230-inlarnings...


Uppfödning av flatcoated retriever

Jag hoppas kunna få en kull valpar av Molly våren 2023. Jag har gått SKK:s hunduppfödarutbildning. Läs mer om planerna här: https://elinlundberg.simplero.com/page/249824-informationssida-om-elin-lundbergs-hunduppfodning

Samarbeten

Jag samarbetar med Essential foods, ett svensk foder tillverkat i England, med mycket protein och inget spannmål. Vill du prova fodret med rabatt kan du använda en länk som jag laddar upp inom kort, eller be mig om en goodie bag nästa gång vi ses IRL.

Jag samarbetar även med Allergenius, så mina elever på utbildningen i AAP får en flaska schampoo av dem:

Bota din allergi mot katt & hund | Allergenius ®


Fotograf bild med mig och Izzy i snö: Katarina Persson. Fotograf i det gröna: Sigrid Asker. Illustration: Sanna Borell. Övriga bilder: Elin Lundberg

ddd